ΔΙΑΝΟΜΗ  ΣΗΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ (HD) ΑΠΟ COSMOTE & NOVA

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ (HD) ΑΠΟ COSMOTE & NOVA

Διανομή σήματος HD ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ (HD).

Το νέο περιβάλλον στη τηλεόραση , με τις νέες υπηρεσίες των COSMOTE   &   NOVA , απαιτεί νέα τεχνολογία στη λήψη  και διανομή σήματος HD κυρίως σε νέα διαμερίσματα  & μεζονέτες ,τα οποία και έχουν  ανεξάρτητη καλωδίωση

Αρχίζοντας από την λήψη (κεραία) μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητά της δεν παίζει και μεγάλο ρόλο όσο η προσαρμογή της στον κεντρικό ενισχυτή ή , εάν δεν υπάρχει ενισχυτής ,στον κεντρικό διακλαδωτή,

δηλαδή: πριν το Τηλεοπτικό σήμα εισέλθει στον διακλαδωτή ή ενισχυτή θα πρέπει να περάσει από ένα φίλτρο LTE

Το φίλτρο LTE «κόβει» ότι συχνότητα υπάρχει πάνω από το 60 κανάλι  UHF, (κινητή τηλεφωνία , κλπ).

Ο κεντρικός ενισχυτής θα πρέπει να είναι νέας τεχνολογίας μεγάλου εύρους συχνοτήτων (5 –  2400 MHz) το ίδιο και οι διακλαδωτές και οι πρίζες TV/RADIO μέσα στο σπίτι.

Παρόλα αυτά έχουμε , στο κεντρικό σημείο του σπιτιού , COSMOTE-TV &  NOVA τα οποία μας δίνουν εικόνα μόνο τοπικά. Πώς θα έχουμε εικόνα σε όλο το σπίτι και να επιλέγουμε το κανάλι που θα παρακολουθήσουμε.

Η λύση ονομάζεται ψηφιακός διαμορφωτής υψηλής ευκρίνειας.   

Ο ψηφιακός διαμορφωτής παραλαμβάνει το σήμα VIDEO HD  από COSMOTE-TV  & NOVA και «δημιουργεί» σήμα επίγειο ψηφιακό (DVB-T) το οποίο και εισάγεται στον κεντρικό ενισχυτή ή διακλαδωτή και μοιράζεται σε όλες τις πρίζες της εγκατάστασης.

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Δεν τελειώσαμε ακόμη γιατί η ευκολία να μπορούμε να τηλεχειριστούμε και να επιλέγουμε το επιθυμητό κανάλι από διαφορετικά δωμάτια είναι επίσης βασικό για την βέλτιστη άνεση του χρήστη.

Με τη χρήση πομποδεκτών τηλεχειρισμού έχουμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε , από οποιοδήποτε άλλο χώρο ,μέσω της καλωδίωσης του κτιρίου, το σήμα του τηλεχειριστηρίου ,που είναι σε υπέρυθρες ακτίνες (IR) , σε σήμα της περιοχής 11 – 21 MHz και το οποίο θα φθάσει στο κεντρικό σημείο που βρίσκεται ο αποκωδικοποιητής .Προϋπόθεση όπως είπαμε είναι οι πρίζες TV να είναι οι κατάλληλες (περιοχή διέλευσης 5 – 2400 MHz) .

Τα βασικά στοιχεία της  εφαρμογής

  1. Επίγεια κεραία λήψης με ενσωματωμένο φίλτρο LTE
  2. Σύγχρονος κεντρικός ενισχυτής εύρους συχνοτήτων (5 –  2400 MHz)
  3. Πρίζες TV – SAT εύρους συχνοτήτων (5 –  2400 MHz)
  4. Διακλαδωτές διανομής αντίστοιχων συχνοτήτων
  5. Ψηφιακός διαμορφωτής HD
  6. Σύστημα πομποδέκτων για το απομακρυσμένο τηλεχειρισμό των καναλιών

Αυτές είναι εν συντομία οι νέες διευκολύνσεις στον τομέα της τηλεθέασης σε σχέση βέβαια με τους δύο παρόχους καναλιών επί πληρωμή (Pay-TV).

Το ενδιαφέρον μας για την σύγχρονη τεχνολογία, τις προοπτικές της και τις δυνατότητες της, είναι πάντα αμείωτο.

Η εταιρεία Signal Networks αναλαμβάνει με επαγγελματισμό κάθε είδους εγκατάσταση και εφαρμογή σε Επίγεια και Δορυφορικά συστήματα με μακρόχρονη εμπειρία και σεβασμό προς τον πελάτη. Για την εγκατάσταση της Επίγειας ή Δορυφορικής κεραίας στη Περιοχή της Αττικής εμπιστευτείτε τους Ειδικούς της Signal Networks στην τηλεοπτική λήψη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα και να ενημερωθείτε για τις λύσεις που προσφέρουμε.

dianomisimatos

Εγκαταστάσεις COSMOTE TV & NOVA

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ (HD) ΑΠΟ COSMOTE & NOVA

Comments are closed.