ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ INTERNET ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ &  ΜΕΓΑΛΑ  ΚΤΙΡΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ INTERNET ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ & ΜΕΓΑΛΑ ΚΤΙΡΙΑ

Η χρήση του Internet σήμερα είναι πλέον τουλάχιστον απαραίτητη. Όπως παλαιότερα ήταν οι Εγκυκλοπαίδειες έτσι και σήμερα υπάρχει αυτό το μεγάλο και χρήσιμο εργαλείο που φέρνει τον κόσμο κοντά αλλά και επικίνδυνο ,αν η χρήση του είναι υπερβολική , απομονώνοντάς τον από το περιβάλλον του. Με λίγα λόγια η σωστή χρήση , η χρυσή τομή , φέρνει και τα σωστά αποτελέσματα.
Τα τελευταία δύο χρόνια η εξέλιξη του Ίντερνετ στη χώρα μας είναι μεγάλη και από πλευράς ταχύτητας πρόσβασης και από πλευράς κόστους. Η εμφάνιση τόσων Τηλεπικοινωνιακών Εταιριών στην αγορά έχει κάνει τον συναγωνισμό μεγάλο με αποτέλεσμα οι τιμές και οι ταχύτητες να πλησιάζουν αυτές στην Ευρώπη. Γιατί όμως να μην κοιτάξουμε και εμείς οι πολίτες ακόμη περισσότερο το συμφέρον μας ? Ποιο είναι αυτό ? Θα το δούμε πιο κάτω.
Είμαστε ένοικοι π.χ. μιας πολυκατοικίας 10 ή 20 διαμερισμάτων , υπάρχει η εξής δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ:  Αντί να αγοράσει ο κάθε ένοικος και μία νέα πρόσβαση μπορούμε να έχουμε μία σύνδεση σε κάποιο από τα διαμερίσματα , με έναν ασύρματο δρομολογητή (router) και ασύρματα (wireless) να συνδέεται όποιος ένοικος επιθυμεί , με το κατάλληλο κλειδί πρόσβασης πάντα, και να διαμοιράζεται το κόστος αλλά και η ταχύτητα.

Τι σημαίνει αυτό και πώς γίνεται:

Σε μία πολυκατοικία 5 ορόφων , για παράδειγμα, με 15 διαμερίσματα , αγοράζουμε μία σύνδεση ASDL (γρήγορου Ίντερνετ ) 24 Mbits/s , τη μεγαλύτερη δηλαδή με 20 €/μήνα . Ο δρομολογητής που θα μας δώσουν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης από μακριά (wi-fi) , οπότε σε κάθε διαμέρισμα ένας υπολογιστής με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης (wi-fi) μπορεί να συνδεθεί στον δρομολογητή και να «δει» το Ίντερνετ. Το κόστος τώρα των 20 € /μήνα μοιράζεται σε αυτούς τους ενοίκους που συμφωνούν να συνδεθούν, οι οποίοι και θα έχουν ένα κωδικό πρόσβασης στον δρομολογητή και θα συνδέονται μόνο αυτοί .Οι υπόλοιποι ένοικοι δεν πληρώνουν τίποτα δεν έχουν κωδικό δεν μπαίνουν στο Ίντερνετ. Άρα καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι υποχρεωτικό για όλους .       Πέρα όμως της κατανομής του κόστους πρόσβασης στο Ίντερνετ θα υπάρξει παράλληλα και κατανομή (μοίρασμα ) της ταχύτητας αυτού. Δηλαδή αν είναι μέσα στο Ίντερνετ και οι 15 ένοικοι τότε η ταχύτητα πρόσβασης μειώνεται στο 1,6 Mbits/s όχι και άσχημα για 1,30 €/μήνα ανά ένοικο .

Θα θέλαμε να τονίσουμε πέραν της ασφάλειας πρόσβασης & του μικρού κόστους η λύση αυτή είναι πανεύκολη στην εγκατάσταση και στην επιδιόρθωση. Πάντα στη διάθεση της εξυπηρέτησης των κτιρίων με λύσεις και έξυπνες τεχνολογικά προτάσεις.

Comments are closed.