dianomisimatos

H Signal Networks δραστηριοποιείται ενεργά με τον σχεδιασμός, κατασκευή και συντήρηση συστημάτων λήψης και διανομής σήματος, υψηλής ποιότητας τηλεοπτικών επιγειων και δορυφορικών εφαρμογών.


Η Signal Networks εστιάζει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη και κατόπιν συζητήσεων για την κάλυψη των αναγκών του. Βασική προϋπόθεση για την ανταπόκριση των συστημάτων  στις ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας και για να εξασφαλιστεί η μέγιστη μελλοντική υποστήριξη είναι η εφαρμογή μιας προσεγμένης και άρτιας καλωδίωσης. Η καλωδίωση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη διανομή TV –SAT σημάτων.


Τα συστήματα τηλεοπτικής διανομής εφαρμόζονται σε κτίρια ή μεμονωμένα διαμερίσματα όπου τροφοδοτούνται πολλαπλές τηλεοράσεις από κεντρική επίγεια κεραία ή και δορυφορικό κάτοπτρο. Συγκεκριμένα τέτοια συστήματα εφαρμόζονται σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, γραφεία, πρεσβείες και πολύ περισσότερο σε μικρές ή και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Εφαρμοστε την κατάλληλη καλωδιακή υποδόμη για τις σύγχρονες ανάγκες τηλεοπτικής λήψης και διανομής σημάτων. Επίγειο και Δορυφορικό σήμα παντου !!!

Η Signal Networks παρέχει υπηρεσίες εφαρμογών σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας TV / Sat με άρτια τεχνική κατάρτιση και επαγγελματική φιλοσοφία.

Διαμορφωτής

Πολυδιακόπτης

Κεντρικός Ενισχύτης

Διακλαδωτές Διανομής

Πρίζα TV-SAT

ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΝΕΟΔΜΗΤΑ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΕΠΙΓΕΙΑ ΛΗΨΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ

DVB-T

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ

DVB-S/S2

Η επίγεια λήψη και διανομή σήματος σε ένα νεόδμητο κτίριο ή ανακαινισμένο διαμέρισμα είναι πανομοιότυπή. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται το σύστημα λήψης (ψηφιακό κεραιοσύστημα), την ενίσχυση του σήματος με το κατάλληλο μέγεθος ενισχυτή, τον διαμοιρασμό του σήματος με την χρήση διακλαδωτών ή Tap -off και τέλος ο τερματικός σηματοδότης (πρίζα). Η μόνη τους μικρή διαφοροποίηση είναι στο μέγεθος των  συστημάτων διανομής.

Τα Επίγεια Ψηφιακά Σήματα πλέον μπορεί να προσφέρουν μια άριστη απόδοση στο τηλεοπτικό μας δέκτη αλλά από τεχνική άποψης έχουν αρκετές ιδιομορφίες που περισσότερο έχουν να κάνουν με την ποιότητα. Η χρήση επαγγελματικών πεδιομέτρων για την εξέταση όλων των παραμέτρων λήψης και διανομής σημάτων στην ψηφιακή εποχή είναι πλέον επιβεβλημένη.

Η δορυφορική λήψη στην Ελλάδα πλέον είναι αρκετά πιο εύκολη από παλαιότερα. Οι δορυφόροι που μπορεί να γίνει λήψη  είναι πάνω από 40 και εκτείνονται σε ένα τόξο 140 μοιρών. Από τα ιχνοδιαγράμματα (footprints) των δεσμών των δορυφόρων μπορεί να υπολογισθεί το μέγεθος του κατάλληλου κατόπτρου για την λήψη του Δορυφόρου. Τα μεγέθη για τους συνηθισμένους δορυφόρους δεν ξεπερνούν την διάμετρο του 1 μέτρου.

Οι πιο δημοφιλείς Δορυφόροι στο Ελλαδικό χώρο είναι ο Hotbird 13E, Eutelsat 9E καθώς και ο Astra 19.2E. Σε αυτούς τους δορυφόρους βρίσκονται και οι συνδρομητικές πλατφόρμες της Cosmote TV και της NOVA.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ ?

Η σημερινή ανάγκη στην επίγεια λήψη είναι η εξής:

  • Επίγεια Ψηφιακή λήψη με χρήση μιας μόνο κεραίας για όλο το κτίριο για όλο το διαμέρισμα.
  • Προσεγμένη Διανομή των σημάτων με μελετημένες αποσβέσεις χωρίς σημαντικές απώλειες που μπορέι να επηρεάσουν την ισχύ και την ποιότητα.
  • Χρήση κατάλληλων κεντρικών ενισχυτών με ρύθμιση ενίσχυσης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ ?

Η σημερινή ανάγκη που προκύπτει βάσει των δύο Συνδρομητικών Δορυφορικών είναι η εξής:

  • Λήψη και των δύο Δορυφόρων με ένα κάτοπτρο
  • Διανομή των σημάτων σε επιπλέον σημεία εντός διαμερίσματος.
  • Πλήρη ανεξαρτησία δύο δορυφόρων για Ote-tv και NOVA
  • Απομακρυσμένος ενσύρματός τηλεχειρισμός Δεκτών
Tips
  1. Καλωδίωση τύπου αστέρα με κεντρικό σημείο διανομής

  2. Εφαρμογή καλωδίου επιστροφής προς το κεντρικό σημείο διανομής σημάτων

  3. Όλες οι πρίζες TV-SAT

Αναμετάδοση Δορυφορικου σήματος SD και HD

Τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει η ανάγκη για παρακολούθηση των συνδρομητικών δορυφορικών πακέτων Cosmote TV και NOVA σε διαφορετικό σημείο είτε στο ίδιο σπίτι είτε και σε διαφορετικό όροφο. Πλέον σύμφωνα με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα υπάρχουν αρκετές  προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στις ανάγκες μεταφοράς εικόνας και ήχου που προκύπτουν.

Η πλέον πιο συνηθισμένη μέθοδος διανομής εικόνας και ήχου σε μια οικία, είναι η χρήση διαμορφωτή (AV modulator ).  Ο τρόπος που  λειτουργεί ένας διαμορφωτής είναι η διαμόρφωση του σήματος βίντεο και ήχου από μία οποιαδήποτε συσκευής δορυφορικού ή  επίγειου δέκτη σε μία ελεύθερη συχνότητα στην μπάντα είτε στα UHF ή στα VHF και μεταφορά του με χρήση απλού ομοαξονικού καλωδίου RF. Για τον έλεγχο του δορυφορικού / επίγειου δέκτη στα απομακρυσμένα σημεία, γίνεται με την χρήση συσκευών ενσύρματης αναμετάδοσης, που μεταφέρουν το σήμα του τηλεκοντρόλ μέσα από το ίδιο ομοαξονικό καλώδιο.

Οι διαμορφωτές χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:

ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ (SD)

Είναι η πιο οικονομική λύση συγκριτικά με τους  παρακάτω αλλά είναι εύκολη στην χρήση τους. Το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι η  υποβάθμισης της ποιότητας του σήματος βίντεο σε Standard Definition Ανάλυση (SD)

ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ (HD)

Είναι αρκετά πιο ακριβή λύση αλλά μετατρέπουν το αρχικό αναλογικό σήμα της πηγής AV, σε ψηφιακό DVB και το μεταφέρουν χωρίς επιπλέον υποβάθμιση με πολύ καλή ευκρίνεια.

ΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ HDMI

Οι διαμορφωτές HDMI που δέχονται στην είσοδο ψηφιακό σήμα απευθείας από την έξοδο HDMI του δέκτη, το οποίο μετατρέπουν σε DVB transport stream. To μεγαλύτερο πλεονέκτημα με την χρήση αντίστοιχών διαμορφωτών είναι η διατήρηση της αρχικής ποιότητας του βίντεο και της ανάλυσης της πηγής εισόδου. Το αρκετά μεγάλο κόστος κτήσης του βέβαια είναι το βασικό του μειονέκτημα.

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ AV link

Η χρήση των συσκευών AV link ή Video sender όπως αλλιώς ονομάζονται είναι μια μέθοδος μεταφοράς του σήματος βίντεο από το δωμάτιο σε ένα άλλο μέσω ασύρματης μεταφοράς. Είναι απλή στη τοποθέτηση των συστημάτων αλλά παρουσιάζουν μεγάλη ευαισθησία και περιορισμό στην απόσταση λήψης. Λειτουργούν με έναν πομπό και έναν δέκτη και έχουν τη δυνατότητα της ασύρματης αναμετάδοσης των εντολών του τηλεκοντρόλ.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Signal Networks για την εφαρμογή των συστημάτων μετάδοσης εικόνας και ήχου που επιθυμείτε. Η εμπειρία και η πολύχρονη γνώση μας διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών σας.

Αναλογικός Διαμορφωτής

Ψηφιακός Διαμορφωτής

Διαμορφωτής HDMI

AV Link transmitter