Αποξήλωση Κεραιών τηλεόρασης

Αποξήλωση Κεραιών τηλεόρασης

Πρόγραμμα Αποξήλωση Κεραιών τηλεόρασης από τις ταράτσες κτιρίων και εγκατάσταση μιας σύγχρονής κεντρικής με εξωτερική αυτόνομη διανομή σήματων.

Με μια γρήγορη ματιά από ψηλά των ταρατσών στις περισσότερες πολυκατοικίες των Αθηνών, διακρίνει κανείς το αποκρουστικό θέαμα των παλαιών σκουριασμένων κεραιών να δεσπόζουν στα κάγκελα των κτιρίων.

Ως Μηχανολόγος Μηχανικός με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αισθητική αναβάθμιση των σύγχρονων πόλεων, ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια με την αποξήλωση του “δάσους” των πολλών ατομικών κεραιών από τις ταράτσες πολυκατοικίων και την εγκατάσταση μιας σύγχρονης κεντρικής, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενημερώνω και να ευαισθητοποιώ πολίτες και δημοτικές αρχές για ένα πρόβλημα, όχι μόνο αισθητικό αλλά και ασφαλείας.

Είναι ένα θέμα που συζητάμε πλέον σε καθημερινή βάση με πολλούς διαχειριστές πολυκατοικιών και η ανταπόκριση είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή όταν κατανοούν τις συνέπειες που δημιουργεί η παραμονή όλους αυτών των κεραιών και οι ζημιές που μπορούν να προκληθούν από την πτώση κεραιών αλλά και από την άλλη μεριά συνειδητοποιούν τα οφέλη μιας νέας αξιοποιήσιμη επιφάνειας στο κτίριο τους.

Μιας και από την πλευρά της πολιτείας δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια συγκεκριμένη κίνηση αντιμετώπισης, εκτός από το πρόγραμμα “ΠΡΟΣΟΨΗ” του Δήμου Αθηναίων (που δεν απαντούσε ακριβώς στο πρόβλημα αλλά ήταν ένα βήμα προς τα εκεί), είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω τις διαθέσιμες τεχνικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και οικονομικά από τους ίδιους τους κατοίκους της Αθήνας που θέλουν να πάρουν την ομορφιά της πόλης τους στα χέρια τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τους κοινόχρηστους χώρους των ταρατσών.

Είμαστε στη διάθεση του κάθε διαχειριστή ή και ενοίκου κτιρίου που θέλει να μάθει τόσο την τεχνική προσέγγιση όσο και για το κόστος της επέμβασης. Μπορούμε να έρθουμε στο χώρο σας, να κάνουμε την αυτοψία μας και να σας προτίνουμε τις κατάλληλες λύσεις για την βελτίωση τόσο της ποιότητας της εικόνας σε όλο το κτίριο όσο και την αισθητική αναμόρφωση. 

Οι συνέπειες του προβλήματος

  • Καταπόνηση και φθορά των μεταλλικών κάγκελων
  • Επιβάρυνση της μόνωσης της ταράτσας
  • Αστική ευθύνη διαχειριστή σε περίπτωση πτώσης αντικειμένων από την ταράτσα
  • Μερική σκίαση ηλιακών θερμοσίφωνων
  • Αισθητική επιβάρυνση πολυκατοικίας

Σημαντικά Πλεονεκτήματα

  • Αισθητική αναμόρφωση ταράτσας
  • Σύγχρονες Τεχνολογικές δυνατότητες (Δορυφορική λήψη – σύνδεση καμερών κα)
  • Απαλλαγή αστικής ευθύνης διαχειριστή
  • Απαλλαγή φθορών στα κάγκελα και την μόνωση
  • Αύξηση αξίας των ακινήτων
  • Αξιοποίηση του χώρου της ταράτσας
https://www.signalnetworks.gr/%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bc%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae/

Comments are closed.